Buy here your official football shirt!!

Wat is de beste manier om research te doen naar veelbelovende NFT’s?

Hoe doe je research naar NFT’s?

“Do your own research (ook wel bekend als DYOR)”: doe je eigen onderzoek.

Het is een uitdrukking/term die veel wordt gebruikt in de wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi). Het wil zeggen dat het vooral aan jouw ligt om alle ins en outs van de crypto-economie te bestuderen en erachter moet komen wat voor jou werkt, voordat je veel geld in deze economie stopt.

Er zijn wel een paar goede en handige tips om te kijken hoe je eigen onderzoek doet als het gaat om DeFi-tokens, zoals bijvoorbeeld het bezoeken van telegram- of discordgroepen, kijken naar de handelsgeschiedenis, kijken wat de holders doen en je te verdiepen in tokenomics.

Deze adviezen zijn handig als je je verdiept in DeFi-projecten, maar je kunt de adviezen ook aanpassen aan het onderzoeken van NFT-projecten. In dit artikel worden voorbeelden van deze adviezen opnieuw vormgegeven.

Eigen onderzoek doen naar NFT’s

Zonet heb je gelezen welke handige tips er zijn om je eigen onderzoek te doen naar DeFi-tokens. Ook weet je nu dat je deze adviezen kan ombuigen en kan vertalen naar onderzoek doen naar NFT-projecten. Hieronder vind je zes tips om je eigen onderzoek te doen naar NFT’s:

    Controleer Twitter en de website van het project: “CryptoTwitter” (CT) is een plek om waardevolle informatie te vinden over NFT’s, ook voor nieuwe projecten. Deze accounts zijn ook erg handig vanwege het feit dat ze links hebben naar gezaghebbende updates en bronnen. Websites zijn bovendien de manier waarop u met NFT-dapps communiceert. Je zult ze dus hard nodig hebben!Analyseer NFT-projectteams team: sommige NFT-projectteams zullen bestaan uit algemeen bekende leden, maar ook gemengd met onbekende bijdragers. Je zult vertrouwd willen raken met de bekendere leden uit een NFT-projectteam. Bekijk bijvoorbeeld wat ze eerder hebben gedaan en of ze een goede naam hebben binnen het team.Bepaal hoe on-chain de NFT’s zijn: hierin is het belangrijk dat je leert waar NFT-projecten in het on-chain-spectrum vallen. Host het project zijn NFT’s volledig on-chain? Verdeelt het de opslag duurzaam tussen Ethereum, IPFS en Arweave?Check de Discord- en Telegram-chats van het project: Vaak behouden NFT-projecten een Discord of een Telegram of beide. Als je deelneemt aan zulke community’s, krijg je veel mee over de NFT-projecten en ontvang je informatie van onschatbare waarde. Je kan er ook gewoon handelen.Blijf op de hoogte van wat andere NFT-houders zeggen: wat andere mensen zeggen, hoeft natuurlijk niet een leidraad of het einde te zijn, maar het is wel slim om gesprekken van NFT-projecthouders te volgen. Dit zorgt namelijk voor een vollediger beeld van je blik op NFT’s. Je kunt zulke gesprekken vinden door bijvoorbeeld te zoeken op bepaalde hashtags op Twitter.Analyseer activiteiten in de keten: je kunt verschillende tools gebruiken om handelsactiviteiten van NFT-projecten te volgen. Voorbeelden van deze tools zijn OpenSea’s Rankings-pagina en NonFungible’s Market History-hub. Zo kom je erachter hoe bepaalde NFT-projecten verlopen.

Analyse native token NFT-project

Als het NFT-project dat u analyseert een eigen “native token” heeft, kunt u de volgende stappen volgen om de basisprincipes van dit NFT-gecentreerde activum beter te begrijpen:

    Vind het token in CoinGecko: CoinGecko is een geweldig cryptomarktgegevensdashboard waar je kan meekijken met allerlei statistieken over verschillende tokens. Bovendien dekt het ook nog eens vaak én vroeg veel tokens.Bestudeer de marktkapitalisatie: dit is de volledig verwaterde waarde van het handelsvolume en de totale dollarmarktwaarde van de uitstaande tokens van een project. De handelsvolume geeft de hoeveelheid geld aan die via deze activa wordt verhandeld op een bepaalde dag, week, maand en ga zo maar door. Dit zijn belangrijke statistieken als je de crypto-materie wilt begrijpen.Bestudeer tokenomics en eventuele pre-sales: door dit te bestuderen, hoe je jouw posities netjes en naar behoren kan organiseren. Wat moet het NFT-token doen binnen het ecosysteem van het project? Hoeveel investeerders kregen toegang tot investeringen in het token voordat het publiek dat deed?

Conclusie

Uiteindelijk ga jij over je eigen NFT-project waar jij onderzoek naar doet. Jij moet de stappen nemen om meer te weten over deze markt. Alle informatie die je daarvoor nodig hebt, is gelukkig beschikbaar op het internet. Zo kan je makkelijk je eigen gang gaan.