Buy here your official football shirt!!

Adverteren in de metaverse

De technologie ontwikkelt zich momenteel erg snel en de ene doorbraak wordt gevolgd door de andere. We zien innovaties die voorheen ondenkbaar waren. Een mooi voorbeeld van zo’n innovatie is de Metaverse: een unieke, meeslepende virtuele omgeving die het internet snel overneemt. Je hebt het misschien voor het eerst gezien in sciencefictionfilms, zoals Ready Player One of The Matrix-serie, maar nu is het meer dan fictie. Het is een ontwikkeling die snel realiteit zal worden.


Met de continue opkomst van virtual reality (VR) , augmented reality (AR), Mixed Reality (MR), Crypto, NFT’s en Games dringt de Metaverse het internet binnen. Naar schatting zullen in 2021 ongeveer 85 miljoen gebruikers van AR of VR zijn, die deze technologieën minstens één keer per maand zullen ervaren. Hoewel de Metaverse niet precies is wat sci-fi het heeft voorgesteld, blijft het nog steeds onvoorstelbare waarde produceren als een nieuw computerplatform voor bedrijven in Nederland.

Hulp nodig met adverteren in de metaverse?

Marketing Metaverse beschikt over een hecht team van developers, marketeers en briljante geesten die jouw bedrijf op de kaart kunnen zetten in de Metaverse.  

Liever mailen? 

info@marketing-metaverse.nl

Zes manieren om te adverteren in de metaverse

Denk hierbij aan advertenties in de echte wereld, zoals billboards, bewegwijzering en posters op bussen, behalve in de metaverse.

Videogameseries zoals NBA2K en Grand Theft Auto promoten al lang merken in hun games.

Net als bij product placement in de echte wereld, zoals hieronder gemodelleerd door Garth Elgar, kunnen merken hun product in de metaverse plaatsen en daarmee hun geschikte doelgroep/publiek aanspreken. Hasbro werkte bijvoorbeeld samen met Roblox om Nerf-wapens tot leven te brengen in de metaverse.

Gucci werkte ook samen met Roblox om een wereld met een Gucci-thema in zijn Metaverse te lanceren. Spelers kunnen de wereld betreden en in-game content kopen met echt geld.Er is een speler geweest die zelfs $ 4.115 heeft uitgegeven aan een virtuele Gucci-handtas – natuurlijk in beperkte oplage!

Travis Scott, een hiphop-superster, werkte samen met Epic Games om een ​​concert te geven voor Fortnite-gebruikers. Het live concert trok meer dan 12 miljoen live kijkers.

Afgezien van het samenwerken met bestaande Metaverses die je misschien alleen voor een relatief smal type publiek kunt brengen, kun je ook je eigen metaverse maken om jouw eigen doelen en doelgroep te bereiken. InSpace werkt bijvoorbeeld samen met commerciële vastgoedontwikkelaars om hen te helpen hun eigendom op de markt te brengen en te verkopen.

Ten slotte verkennen merken digitale producten, door middel van NFT’s (niet-fungible tokens) die kunnen worden gekocht via crypto-uitwisselingen of binnen de metaverse zelf. Nike bevindt zich bijvoorbeeld in het vroege stadium van het uitrollen van virtuele merksneakers en kleding.

Hulp nodig met adverteren in de metaverse?

Marketing Metaverse beschikt over een hecht team van developers, marketeers en briljante geesten die jouw bedrijf op de kaart kunnen zetten in de Metaverse.  

Liever mailen? 

info@marketing-metaverse.nl